Spørgsmål:
Navn og eksempler på tinnituseffekten efter eksplosioner i film
Mack
2014-12-31 21:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er der en almindelig betegnelse blandt filmlyddesignere for tropen, hvor vi går ind i en persones lydperspektiv efter skud eller eksplosioner for at opleve deres høretab og tinnitus ("eeeeeeeeeee")? Saving Private Ryan betragtes ofte som det mest indflydelsesrige eksempel på denne effekt, selvom der i det mindste er et par tidligere film. Jeg har en liste over film med denne effekt her. Hvis du har nogen at tilføje efter at have set på listen, vil jeg sætte pris på det.

Rediger: Tak til alle, der svarede. Min artikel om tinnitus i film er nu tilgængelig på følgende sider: https://www.academia.edu/15862838/The_Tinnitus_Trope_Acoustic_Trauma_in_Narrative_Film og http://www.thecine-files.com/ the-tinnitus-trope /

Fire svar:
Daniel
2015-01-02 00:48:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når de lægger den lyd derinde, betyder det normalt, at motivet led høretab fra en for høj lydeksplosion. Jeg tror ikke, der virkelig er meget andet at tage fra det.

Christian van Caine
2015-01-02 04:00:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Um, godt spørgsmål! Jeg har faktisk aldrig tænkt på det, vi kalder det normalt bare "ørering"!

En "sjov" ting - i virkeligheden har jeg studeret nogle få mennesker, der har lidt gennem høreskader gennem høje lyde (tid brugt i helvede med tinnitus, høretab og hyperacusis i forskellige grader ... misundte dem ikke ...), og af en eller anden grund oplevede ingen af ​​dem faktisk noget før morgenen efter. Jeg ved ikke, om der er nogen omfattende undersøgelser i dette, men alle mine fag havde oplevet det på denne måde! Når det er sagt - synes jeg stadig, det er en god ting at bruge, når man alligevel illustrerer ting som dette, især da det alligevel er det samme uanset forsinket, og vi arbejder med kreativ licens på mange måder!

Tak! En del af min forskning har også involveret mennesker med tinnitus og / eller hyperacusis, og ja, der synes ikke at være nogen måde, som folk oplever disse ting på. Det er ret mystisk og (åbenbart) subjektivt. En ting, jeg prøver på at finde ud af nu, er, hvorfor netop denne effekt blev fanget i film i 2000'erne - men ikke tidligere.
user9529
2014-12-31 23:49:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den mest almindelige tilgang ville være at anvende et lavpasfilter til enhver baggrundslyd (den dæmpede effekt) og tilføje en sinusbølge på ca. 3 kHz i hele effektens varighed (tinnituseffekten). Ikke sikker på, om der er et "go-to" udtryk for effekten, men shell shock eller simpelthen tinnitus vil sandsynligvis gælde.

AJ Henderson
2015-01-02 22:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I mine erfaringer med midlertidigt høretab fra høje lyde bemærkede jeg, at jeg effektivt var tonedøv. Det var ikke hvad jeg hørte, men snarere hvad jeg ikke hørte.

I mit tilfælde var det en særlig dårlig eksplosion af feedback fra høj rækkevidde, der bankede mine lydfølsomheder overalt. Der var unaturlige huller i min frekvensrespons i min hørelse, og visse lyde virkede endda lidt tonehøjde forskudt.

Det var en meget underlig oplevelse, der blev desto mere ubehagelig af det faktum, at jeg sang foran folk på det tidspunkt og måtte fortsætte med at synge helt fra muskelhukommelsen.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...