Spørgsmål:
Hvilken DAW bruger du?
bohitomi
2010-03-29 14:59:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg spekulerer bare på, hvilken DAW eller software der er den bedste og billigste til at designe lyd. Jeg arbejder i et studie, og vi bruger Steinberg Nuendo på en pc. Det er ret god og behagelig software. Du kan manipulere begivenhederne (volumen, falmer, du kan behandle effekter på hver begivenhed), det kan åbne mange videoformater ... osv .. men det er for dyrt.

Jeg bruger en Mac derhjemme og har prøvet mange forskellige DAW'er, men er stadig forvirret over, hvad der er bedst til at køre på en Mac.

Digital Performer er den bedste til musikoptagelse og skrivning, men ikke til design af lyd som Soundtrack Pro, men den sidste ligner alt for Cakewalk (nu kaldet Sonar Home Studio) til professionelt arbejde. Pro Tools er godt, men det er for dyrt at købe HD-systemet til et hjemmestudie.

Og hvad med Logic Pro 9. Er det praktisk til lyddesign til film, eller har det nogle fejl, når det bruges til lyddesignarbejde?

Så alligevel ..... hvilken DAW bruger du? Hvilke andre DAW'er er tilgængelige? Jeg vil vælge en og begynde at lære ... Kan nogen fortælle mig om andre DAW'er? Er der kun disse tre ( Nuendo, Logic Pro, Pro Tools), der skal bruges?

Så konklusionen er, at Jeg har brug for at lære og bruge 2 eller flere DAW'er eller software til lydmanipulation ...

Tak for alt "kolleger" :)

Mac (kilde: apple.com)

28 svar:
user49
2010-03-30 05:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger ProTools og har gjort det, siden det var Sound Tools, tilbage i 1991 ...

De første dusin film, jeg arbejdede med som lydredigerer, brugte jeg ProTools LE og købte derefter et HD-system. .. Jeg bruger stadig LE derhjemme, og den eneste grund til, at jeg virkelig har brug for HD, skyldes overvågning af &, der har brug for at samle alle elementer til gennemløb / arbejde i sammenhæng. Enhver, der fortæller dig, at du skal have HD, er sandsynligvis en sælger eller en person, der prøver at beskytte deres investering ... Det er selvfølgelig rart at være i stand til at håndtere 5.1 og spille 192 spor (jeg vil faktisk gerne dobbelt så mange), men jeg kunne stadig gør al min lydredigering på et LE-system ... Der er mange måder at komme rundt på et begrænset antal spor og mangel på 5.1-understøttelse ...

Men for film er den vigtigste afgørende faktor, hvad blandingen gør brug af faciliteter

Jeg er sikker på, at du er bekendt, @tim-prebble, men for de andre er Avid meget i gang lige nu, og jeg er ingen fanboy, men tilføjelsen af ​​Complete Production Toolkit (7.1 understøtter nu og 128 monospor) betyder Jeg kan træde ind i noget halvvejs mellem LE og HD, hvilket jeg synes er ret sejt.
Nathan
2010-03-30 23:38:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det, du skal vide, hvis du er ny på digitale lydarbejdsstationer, er at de alle stort set gør de samme ting. Den samme diskussion kommer op hele tiden med projektstudieejere og musikere. Hvad det kommer ned på er at vælge en, du kan lide, og gå med den, i det mindste for at starte.

De fleste af de nuværende DAW-systemer er højt udviklede og er kontinuerligt udviklet og forbedret i et årti eller mere. Medmindre du har brug for specifikt at dele projektfiler med et andet studie i et specifikt format, kan du bruge ethvert af disse systemer til at lave en film, et album eller et videospil.

Når det er sagt, ser ProTools ud til være temmelig populær i filmverdenen. ProTools ejes af Avid, og det vises. Hvad jeg mener med det, er, ligesom Avid, ProTools er dyrere for det, du får, er afhængig af dyrere proprietær hardware, og slags kom der først i branchen, så mange mennesker sidder fast med det. Fortsat med denne analogi kan Final Cut Pro og alle de andre NLE-systemer bruge mest enhver passende videohardware, du kan finde, og mange foretrækker brugergrænsefladen til de andre systemer.

Alle de andre DAW'er udover ProTools kan arbejde med alle anstændige lydgrænseflader, men ProTools låser dig i det væsentlige i deres hardware. Jeg fik 8 kanaler med 24/96 kapacitet til et prispunkt, der ville have fået mig 2 kanaler med 24/48 kapacitet med ProTools.

Jeg har intet at opfordre til nogen måde, men vær bare opmærksom på denne forskel . Når du køber ProTools, har du det til hardware og softwaren, og du betaler mere. Hvis du foretrækker ProTools-grænsefladen eller har brug for at reklamere for ProTools-kompatibilitet, kan det være det værd for dig. Jeg har en ven, der meget foretrækker Nuendo, men holder et gammelt ProTools LE-system, så han kan reklamere for ProTools og håber at overbevise dem, når de først kommer ind i døren til bare at bruge OMF-filer og gøre projektet på Nuendo.

Robin Arnott
2010-08-20 22:30:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aww mand, jeg ville ønske, at jeg var kommet ind i denne samtale tidligere. Jeg vil tage lidt plads her for at tale min yndlingssoftware.

Jeg bruger Reaper til lydredigering og design og Pro Tools til miksing. Jeg plejede at være en hardcore Pro Tools-entusiast, men blev meget desillusioneret over Avid (og før det, Digidesign) 's forretningsprioriteter. Mine to store klager er:

1) Jeg kan ikke stole på, at Avid gør Pro Tools til den software, jeg har brug for nogensinde. De lytter ikke til deres forbrugers behov. Ikke nok.

2) Pro Tools er en "nej" -software. Vil du koble Max / MSP til et spor? Undskyld, kan ikke gøre det. Vil du bruge et ikke-Avid / Digi interface? Undskyld, kan ikke gøre det. Hvad med at tilpasse tastaturet til at gøre det, jeg har brug for? Nix. Pro Tools er vidunderligt, når du bruger det i henhold til Avids recept på, hvordan du skal bruge det, og hvad du skal have ud af din DAW. Derfor bruger jeg det stadig til blanding. Men hvis du vil tænke uden for kassen ... uden for deres kasse, er det ubarmhjertigt restriktivt.

Reaper er et fænomenalt lyddesignværktøj, der stort set overses. IMHO, det er delvist for deres pris og forretningsmodel. Hvorfor har du tillid til software, der koster lidt over hundrede dollars at være kernen i din virksomhed? Hvorfor ville du stole på et firma, der tillader ubegrænset og uforbedret prøvebrug af deres software?

Men hvor Pro Tools fortæller mig "nej", er Reaper en "ja" -maskine. Der er en indlæringskurve, og det kræver en tidsinvestering, men du kan omdanne Reaper til at være den tilpassede DAW til den måde, du arbejder på.

Jeg kan oprette makroer til, hvordan jeg bruger det. For mig har jeg piletasterne tilsluttet til en pitchskifter! Jeg kan have en midlertidig FX-kæde i enhver region. Jeg kan have 192khz 24bit lydfiler på samme spor som 22.050khz 16 bit monofiler. Eller midi-filer. Eller surroundfiler. Eller mp3'er. Eller tidskode. Jeg kan tildele en LFO til ALLE ejendomme til ethvert plugin. Jeg kan rede spor i hinanden (og fjerne de arkaiske digitale busser og AUX-spor, vi har båret med os fra de analoge år!), Eller sende lyd direkte til andre spor. Jeg kan kæde to maskiner sammen og få en af ​​dem til at håndtere VST-behandling for at lette belastningen på den primære. Hvis jeg vil, kan jeg bruge enhver I / O, jeg har tilsluttet til min computer (og teoretisk set mit netværk). Og hvis jeg vil bruge en enhed til ins, en enhed til outs og en enhed til MIDI, prøver Reaper ikke at stoppe mig. Det advarer mig! Men det siger ikke "nej".

Hvis jeg er udvikler, kan jeg oprette tredjeparts-plugins til Reaper!

Det bedste af alt er Cockos (og funktion- opbygge samfund omkring dem) lytter! Der er en del af forummet afsat til funktionsanmodninger. Og uanset hvilke funktioner der er mest populære, bliver det til en opdatering. Og hvis ikke, vil de fortælle dig, hvorfor ikke.

Det er selvfølgelig ikke perfekt. Jeg kan ikke lide Reaper for blanding, og videosupporten har brug for arbejde, men jeg kan virkelig ikke gå ind for denne DAW nok. Læringskurven er bestemt stejl, da du er nødt til at omlægge, hvad du forventer af en DAW. Men mand, lønner det sig.

Så du bruger Reaper sammen med Pro Tools? Kan du give et eksempel på, hvor du vil afspille en MP3 i sin MP3-form i stedet for simpel at sample den til Pro Tools?
Jeg vender dig ikke til Pro Tools, det er helt sikkert. Men jeg har brugt MaxMSP og Pro Tools - og nu med PT9 kan du bruge det med enhver interface / hardware.
Jeg def. måtte +1 dette, da jeg er en stor fan af Reaper. Samme her, ex-hardcore PT-bruger og forsøger altid at komme væk fra det, når det er muligt. Jeg har brugt Pro Tools siden midten af ​​90'erne før LE, og jeg er bare træt af Avid at mobbe mig og fortælle mig, hvordan jeg har brug for at arbejde. Jeg forstår, hvorfor det er en industristandard, men de skal def. være mere fleksibel, støtte deres brugere, prøv i det mindste at holde op konkurrencedygtigt funktionelt og stop med at sige "NEJ" til de kunder, der understøtter dem. Automations-LFO'er er min favoritfunktion. Alt hvad du sagde ovenfor er helt sandt.
Colin Hart
2010-03-29 18:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger både PT LE8 og Logic 9. Logic er ekstremt kraftfuld, og lige uden for kassen har den en masse meget nyttige og meget fleksible plugins og instrumenter. Jeg ville overveje at bruge det som min fuldtids DAW, hvis det ikke var så irriterende at redigere. Jeg bliver langsomt vant til redigeringsarbejdsprocessen, men det er meget langsommere og mere besværligt end PTLE. Hvad jeg generelt ender med at gøre er at redigere i PT og eksportere til Logic for at blande. Så igen, nogle gange bliver jeg i PT. Afhænger bare af, hvilke plugins jeg har brug for, og hvor stor min session er. PTLE er meget mere processorintensivt på en Mac, så jeg kan køre MEGET større sessioner i Logic (20-40 spor mere afhængigt af min plugin-belastning) uden for meget besvær.

Logik er en stor værdi for prisen ($ 500). Du får et ret stort royaltyfrit bibliotek (musik og SFX), som kan være nyttigt for nogle mennesker (ikke så gode som kendte biblioteker). Den leveres også med masser af fantastiske plugins, nogle andre nyttige programmer osv ... Det er mit andet valg til PT

+1 på Pro Tools 8 LE og Logic 9, selvom jeg ikke laver min blanding i Logic ... brug det bare til plugins til tider.
Raaphorst
2010-03-30 23:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger hovedsageligt Ableton Live 8 med Reason 4 og Record 1 i Rewire-tilstand. Ableton er fremragende til superhurtigt lyddesign.

Jeg laver størstedelen af ​​lyddesignelementer i Ableton 7 med Reaktor og Kore til understøttelse af backup. Ableton Sampler er en absolut glæde at bruge. Selvom jeg må sige, at brug af Pro-Tools f.eks. for at gøre ADR er himlen. Mærkning, organisering og cueing af optagelser er super let, og dette hjælper dig med at få en redigering FERDIG
Filipe Chagas
2010-03-29 15:17:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I det mindste når Nuendo var i version 3 og cCubase var SX3, kunne du åbne Cubase-sessioner i Nuendo og omvendt, så det ville sandsynligvis være en god og billig mulighed for dig.

Jeg ejer personligt og brug Pro Tools LE. Jeg har ikke råd og har ikke rigtig brug af Pro Tools HD for tiden. Det eneste, jeg virkelig savner fra HD-versionen, er de avancerede automatiserings ting.

Pro Tools LE

hmm .... min ven arbejder i rævstudiet, og de bruger pro-værktøjer til. men han er trist, bare kun HD kan bruge RTAS-plugins i realtid, de mindre versioner har en stor latencie. hvilken slags automatiserede automatiseringer?
Hvad din ven mener er, at du kan bruge TDM-plugins, som kan bruge tidskorrigering. Rtas-plugins kan ikke bruge tiden korrekt. En automatiseringsfunktion, som HD har, som LE ikke har, er, at du kan bruge preview-tilstand, hvilket betyder, at du kan sløjfe et valg i preview-tilstand, som giver dig mulighed for at tilpasse alle parametre (lydstyrke, panorering, sendningsniveauer og plugin-parametre, du skal tænde det, du vil automatisere, i automatiseringsvinduet (apple + 4) uden at komme til det. Derefter kan du registrere værdierne for de parametre, du har ændret, og "indsætte" dem ved hjælp af stempelknappen i automatiseringsvinduet :)
Fortsættes: TDM-plugins er hostet på HD accel-kort, hvilket betyder, at de ikke bruger din computers CPU, hvilket frigør det til andre opgaver. Ulempe: TDM-plugins koster meget mere end Native plugs (Rtas, VST, Au) Hvorfor? Jeg er ikke helt sikker på det, men hvad jeg har hørt er, at Digidesign opkræver udviklerne for Dev-kits til at programmere TDM-plugins, igen, det er det, jeg har hørt
@Filipe - Jeg tror, ​​at TDM-plug-ins koster mere at udvikle, fordi de er vanskelige at kode for den gennemsnitlige programmør, da det er et proprietært format, så er mange ikke fortrolige med, og fordi de er catering til et mindre marked, hvilket betyder, at de er nødt til at opkræve mere.
Nick Meade
2010-03-30 01:07:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pro Tools 8 LE med Complete Production Toolkit og Logic 8 til mig.

Næsten alt mit arbejde er funktionsarbejde, så jeg er i Pro Tools 90% af tiden. Jeg bruger Logic til nogle af dens stik og synths, hvilket er fantastisk! Skør redaktør og workflow dog. Jeg må indrømme, at jeg stadig skal bruge lidt tid på softwaren.

Der er tabt af store DAW'er derude, men i post-audio udføres næsten 99% af alt arbejdet i byen i Pro Tools . Jeg kender et stadium i LA ved hjælp af et Fairlight-baseret system og et hus, der bruger Nuendo, og det handler om det!

Produktion af musik / videospil er stadig åben for alt, hvad DAW passer dig bedst ... Nick

NoiseJockey
2010-03-30 04:03:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er en udfordring, investeringsmæssigt, at beslutte at have> 1 DAW, da der er meget funktionel overlapning, og de kan være dyre. Men der er ingen skade ved at gøre det, da hver enkelt er god til forskellige ting.

Ligesom Colin og Georgi bruger jeg ProTools LE og Logic. (Jeg kan virkelig godt lide Soundtrack Pro til bestemte ting, især på mine egne projekter, hvor jeg er i Final Cut og kan tur-retur fra det til STP, men arbejdsgangen er ikke så glat.) Logics virtuelle instrumenter er ret fantastiske, især til lyddesign. Jeg kæmpede med Digital Performer i årevis og kunne ikke håndtere dens ikke-samlede brugergrænseflade. Selv Logic 7 var skræmmende. Men med Logic 8 og 9 modnes brugergrænsefladen meget, og jeg finder det nu den nemmeste DAW, jeg nogensinde har brugt. (Min "DAW" var Metro, skrevet af Carl Sagans søn (!), Og Deck II, slaver sammen. Yikes.)

DAW-vis tror jeg, at ProTools 'overherredømme får mange til at overse alternative alternativer værktøjer, ligesom Photoshop på billedbehandlingsmarkedet. Når det er sagt, er ProTools virkelig god til lydindlæg af alle smag, og ligesom Photoshop er dets omdømme fortjent.

Miguel Isaza
2010-03-30 23:22:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For lyddesign ting, Pro Tools LE her. Brugte også Nuendo tidligere i en vens studie, men for mig gør PT LE jobbet meget godt og er ikke så dyrt. Det næste trin ville være at opgradere til HD, hovedsagelig fordi grænsen for spor og disse synkroniserings- / automatiseringsfaciliteter, men jeg tror, ​​jeg kan vente lidt mere på at gøre det (og også vente på penge: P).

Hvorfor Pro Tools? For mig handler det om den gode arbejdsgang, jeg kan opnå at arbejde der. Jeg arbejder hurtigere i Pro Tools, både i redigerings- og mixprocesserne ... og elsker også det rene interface og selvfølgelig kompatibiliteten med studier og den "industristandard" -faktor. Jeg ved, at andre DAW'er har mange flere funktioner end Pro Tools, men jeg har bare ikke brug for dem. Jeg kan gøre hvad jeg vil med PT, hurtig redigering, hurtig blanding og hurtig behandling. Hvad har jeg muligvis brug for?

Plugins er ikke et problem her. Hvert plugin og værktøj, jeg har brug for, er på RTAS, så jeg har ikke brug for anden DAW til lyddesign. På min side med elektronisk musik bruger jeg Ableton Live til produktion og Pro Tools til mixet. Live er bedre at skabe ting i realtid, loop ting og behandle alt hurtigt. Du ved, "Livets stil"

Btw, jeg er stadig forelsket i PT 7.4: P Gør du?

Ryanhdd
2010-08-19 17:14:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Nuendo 4 har brugt det siden Nuendo kom ud. Jeg elsker det. Jeg er ikke stødt på noget, som det ikke kan, som PT og andre kan. Dens 2k kan du finde det billigere andre steder, det fungerer med mange forskellige IO'er nogle er billige nogle er meget gode. Jeg købte faktisk Nuendo 2 på ebay år siden for 400,00, jeg opgraderede til 4, da det kom ud for 200,00 med NEK, en stjæle. Tænker på at gå til 5, jeg har det på arbejde, men har ikke rigtig set behovet endnu hjemme. N5 har fordelen ved HD-video i tidslinjen, det fungerer ok, jeg har et blackmagic-kort til output til tv, selvom jeg ikke kan imporere MXF'er direkte til tidslinjen, bruger jeg Kalibreret til at tillade import direkte til Final Cut for at gifte mine blandinger med video, det har været en smerte, der arbejder med video i Nuendo, kun bc bruger vi .MXF er i huset. Jeg elsker stadig Nuendo. det virker for mig. BTW jeg kører det på en MAc, jeg har flere.

TNaas
2011-10-10 09:59:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skal tilføje endnu en +1 til Reaper som et lyddesignværktøj.

Fyrene, der laver Reaper, er super hurtige til at foretage store ændringer og tilføjelser til deres software til en sindssyg rimelig pris ... og de bliver desværre vidt overset.

OG DE Lytter til deres bruger

Jeg plejede at være en stor protools fyr, hovedsagelig fordi Jeg brugte det i skolen og gav aldrig rigtig andre DAW'er en rimelig rystelse, men efterhånden som jeg gik, følte jeg, at jeg blev brændt / skåret mere og mere af protools, så jeg ledte efter noget bedre.

Begyndte at bruge reaper på mit nuværende spil, og jeg elskede det lort.

Ikke mere tilfældigt-DAE 900022: Brugeren har på sig forkert farvede buksefejl.

Reaper fungerer lige meget godt på pc og Mac.

Reaper er sindssygt hurtig og snappy, den er utrolig let, så den kan køre på næsten ethvert system uden problemer.

Reaper tilbyder en gratis prøveversion, der er 100% funktionel, og du kan brug den til at evaluere så længe du vil have det gratis.

Ingen grund til ikke at tjekke det ud, hvis du er på markedet for noget andet.

www.reaper.fm

det lyder som en annonce. : DDD
lol ja, jeg lover, at det ikke er ... jeg føler bare behovet for at sprede budskabet på grund af det faktum, at så få mennesker ved om det, og det er virkelig en temmelig fantastisk DAW.
user80
2010-03-29 16:40:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Pro Tools 9 derhjemme og Pro Tools 9 HD på arbejdspladsen. For at designe lyde selv foretrækker jeg at bruge synthesizer- og sampler-plugins i Pro Tools og derefter lægge lydene i Pro Tools-sessionen.

georgi
2010-03-29 20:54:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Logik er fremragende til musiksammensætning, men mangler umiddelbarheden af ​​Pro Tools til lydredigering. Logic Pro + Pro Tools LE her.

MtL
2010-03-30 19:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Whoa, partner. Jeg tror, ​​du ville gøre bedst at vælge en først. Fokuser din energi. Lær det så godt som du kan. Rtm. Forsøg ikke at springe to forhindringer i et spring.

Når du har grokt dit første værktøj, har du et fundament af viden, der vil fremskynde processen med at lære det næste. (For eksempel vil dit tredje talte sprog sandsynligvis komme lettere end dit andet.)

IMHO, fordelene ved Logic er de fantastiske bløde synths og plug-ins. Jeg bruger ikke Pro Tools, men jeg forestiller mig fordelene der er, at du får deltage i samtaler på vandkøleren. (Kidding.) Fra kommentarerne i dette spørgsmål, folk nyder at redigere i Pro Tools. Jeg hører igen og igen, hvor solid det er. Og som jeg jokede, er det en industristandard. Det er en fordel, der ikke skal overses.

Jeg bruger en bølgeeditor (Amadeus) til at forberede mine lydobjekter og samler dem derefter i enten Logic eller Ableton, afhængigt af projektet.

Skål.

MtL har helt ret. I årenes løb vil du have brug for mere end et værktøj. Hvis du kender eller ejer ingen DAW'er nu, skal du helt sikkert vælge den, der passer bedst til de slags projekter, du laver (se Tims indlæg ovenfor) og lære den ene indefra og ud. Gentag derefter efter behov. :-)
Oivind
2010-04-01 18:44:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg brugte Logic Express 8 og derefter 9, for nylig har jeg forsøgt at tilpasse min arbejdsstil til Ableton Live 8.1. Det er ikke let, det er helt sikkert.

Som DAW finder jeg flere små irritationer med Live, især i Arrangement-vinduet, og det er ikke næsten modent nok - i det mindste til min arbejdsstil - til at bruge som mit vigtigste arrangement / kompositionsværktøj.

Som lyddesignværktøj er det dog ret fantastisk. De har gjort et godt stykke arbejde med at forenkle nogle ting, som andre kæmper med (at bruge OSC med Live via Osculator er så meget lettere at konfigurere end med Logic!), Og det er virkelig intuitivt til at designe lyde.

Jeg tror vil bruger sandsynligvis Logic Express 9 og Live 8.1 sammen via Rewire i fremtiden. Rewire er fantastisk, og da disse to apps synkroniseres så godt, kunne jeg bruge Live til at lave lyde og derefter Logic til at optage output fra Live, før jeg sætter det i vinduet Logic Arrangement.

Cvrgoje
2010-11-20 05:02:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Logic Pro 9, Soundtrack Pro og ProTools.

theodorejordan
2010-11-23 05:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Personligt synes jeg ikke traditionelle DAW'er er særlig inspirerende til faktisk lyddesign. Kunne bare være på grund af min definition af lyddesign eller den måde, jeg arbejder på. Jeg tror, ​​at de fleste DAW'er er mere nyttige til lineær arrangement af komplette stykker og / eller synkronisering af dem til video. Hvis jeg skulle vælge nogle ædelstene fra de store DAW'er, er Logics skulptur og rumdesigner ret flot. Og Ableton Live ville sandsynligvis være den, der er mest befordrende for eksperimentering og kreativ tinkering for mig. Masser af gode værktøjer derinde.

Jeg stoler langt mere på enkeltstående underlige eller plugins til faktisk lyddesign. Reaktor og MaxMSP får meget brug af mig. Plogue Bidule er en anden biggie. Camel Alchemy er ved at blive en af ​​mine primære arbejdsheste, så forelsket i den ting. Og 99% af tiden kører jeg slet ikke noget DAW og gør næsten alt, der er hostet i Audiomulch. Det er et meget "frigørende" miljø at arbejde i. Awesome tidslinje og automatiseringssager. Jeg bruger også grund meget. Audiomulch med alle mine plugins og andre odds og ender er en slags min stakkels mand Kyma. :)

For lineære kompositioner, der skal overholde en tidslinje, bruger jeg Ableton Live, når det er muligt, eller Logic. Rørt aldrig ved ProTools. Det ser ud og føles som Microsoft Office for mig.

reon
2011-10-11 12:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

en anden skæbnesygtig dreng her. Jeg bruger pro-værktøjer på arbejdspladsen, for det er det, der er oprettet, og det er ret frustrerende, hvor relativt besværligt det er.

Anders
2012-07-18 03:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reaper. Jeg har både Pro Tools og Reaper. Pro Tools er standarden i branchen, men jeg bruger Reaper når det er muligt (hvilket er det meste af tiden). Det er fordi jeg kan udføre mit postarbejde dobbelt så hurtigt, og vi ved alle, at tid er penge ..

alansende
2010-07-21 05:02:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg elsker Digital Performer! Jeg bruger DP til musik OG lyddesign. Jeg afsluttede lyddesignet til et tv-show til MTV og mange andre projekter, herunder ADR, foley, mix og lydmastering til TV og film uden problemer med denne software.

Jeg ved, at denne DAW ikke er så populær i lydsiden, men jeg anbefaler absolut at prøve det.

Din valgte DAW kommer dog til en blanding af KOMFORT / KONVENTION / HABIT / YDELSE. Vi er nødt til at tænke over markedsføringen bag mærkerne og vælge en DAW, der opfylder vores behov.

Pretaeperon
2010-08-19 18:36:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

det virker måske usædvanligt, men jeg bruger ACID Pro til de fleste opgaver - dens ultimative prøvemanipulation DAW. Jeg er mere end 5-6 års erfaring bruger og det er svært at skifte til anden software. Men jeg graver nu Cubase 5 sammen med mit arbejde i Acid.

bpert
2010-08-19 20:35:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pro Tools HD her, men det er fordi jeg plejede at lave en masse musikoptagelser og ville have stabilitet, TDM-plug-ins, forsinkelseskompensering osv. Nu hvor jeg laver mere lyddesign, ville Pro Tools LE være tilstrækkelig. Selvom jeg bestemt ikke har noget imod at have den ekstra juice.

Chris
2010-08-19 22:38:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide logik, den har en så glad fornemmelse, hvor Pro Tools giver mig en meget professionel følelse.
Min ulempe ved Logic 9 er manglen på en perfekt hoppende algoritme. Når jeg hopper noget internt eller gennem en bounce, mister det en kvalitet. Pro Tools 'afvisningsalgoritme er ret fejlfri for mig indtil videre, og det bringer mig til den overordnede lydkvalitet, som er den bedste af de DAWS, som jeg har lagt mine PAWS på. Logik i mine ører har en dæmpet næsten simuleret analog lyd til den. Jeg bemærkede dette først, da jeg oprettede en flyby ud af en jet og nogle andre ting. Uanset hvordan jeg sprang det, mistede jeg definitionen, klarhed, hastighed, punch, nøjagtighed af lydfilen sammenlignet med originalen, selvom den var subtil, er det nok at have mig til at holde mig væk fra den. Logic 9 har dog GUI-plusser.

Cubase Jeg har bemærket en alvorlig mangel på kundesupport. Jeg købte den akademiske version af Cubase 5 for et år siden, og den fungerede et stykke tid på min pc. Så snart jeg forsøgte at installere det på min nye MacPro, ville det gå ned, når jeg åbnede det, og lappen kunne ikke genkende, at Cubase endda var installeret på min computer. Jeg sendte adskillige supportanmodningsbilletter, og alle blev ignoreret.

Redigering er fantastisk på Pro Tools, og GUI / HUI-udseendet er let for øjnene.

Dave Matney
2010-08-19 23:19:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Sonar Home Studio, som jeg lejlighedsvis reWire med Live. Det, der er underligt ved Sonar, er, at du ikke kan komponere OG lave lyddesign i det samme projekt, fordi tempoændringer ødelægger alt det andet (det låser prøverne for at slå og måle og ikke realtid), men hvis du kan lære at omgå det, alt er i orden.

Jeg har også Sony Vegas Movie Studio til at nedgradere videoer for lettere import til Sonar. Så eksporterer jeg bare en lydfil og sætter det hele sammen igen i Vegas.

UPDATE oktober 2011 : Jeg flyttede lige op til Sonar X1 Producer. Det tager noget at vænne sig til, men det føles stadig stort set som ekkolod.

Også det ved ikke at være i stand til at komponere og designe, jeg nævnte ovenfor ... det var bare mig, der ikke forstod tingene. Jeg har lært en hel del siden da.

AdamAxbey
2010-08-20 23:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du kun designer lyde, finder jeg ud af, at Logik, Live og Reason gør et bedre job end Pro Tools. Men for at synkronisere lyd op til billede og klippe lyde sammen kan jeg ikke tåle at arbejde med en anden DAW end Pro Tools.

Auddity
2010-08-22 11:10:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

N U E N D O.

-Jeg elsker det. Media Bay og dets automatiseringsfunktioner er virkelig praktisk. Jeg opgraderer til N5, så snart min brugerdefinerede Rain Ion er i.

Da jeg var lærling, brugte musikstudiet, jeg var i, Magix Sequoia . Det var et utroligt effektivt program til optagelse, redigering og blanding. Især redigering, jeg elskede det, og det lød godt. Jeg fik dog aldrig en chance for at arbejde med video i det.

Min ven scorer sin film på Logic Pro 9 , jeg har set ham arbejde, og det ser også effektivt ud og lyder godt.

mny
2010-08-26 20:44:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Logic 8 Express og den billigste version af Ableton Live 8. Logic er ekstremt kraftig til den pris, men det er ret irriterende for tidsstrækning, derfor bruger jeg Live. du kan nemt lave halve hastigheder og endda skifte længden over tid. Nogle gange laver jeg timestretch-tingene i Ableton og dirigerer det via ReWire til Logic for at lave mix og effekter. Et sidste ord om Logic: det er perfekt til den pris . Men det har stadig nogle ret irriterende bugs, men som sagt ... ekspressversionen er 199 € =)

LaurentJouvin
2010-11-23 05:09:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er en stor Fairlight-fan.

Jeg har været Fairlight-bruger i 14 år. Jeg bruger deres nyeste Crystal Core (CC-1) lydproduktionsteknologi med Xynergi og Pyxis til video, alt sammen integreret i et kraftfuldt system.

Jeg vil snart opgradere mit system til 64bit - Windows7. Kan ikke vente!Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...