Spørgsmål:
Hvordan lyder binaurale optagelser i en typisk stereosituation?
TFF
2010-03-18 20:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er nysgerrig, om der er nogen bemærkelsesværdig forskel mellem en binær optagelse og et typisk stereomikringsmønster, når man lytter i et studiemiljø. Er der noget, der skal kompenseres for? Jeg har åbenbart lyttet til binaurale optagelser på mit personlige udstyr, men jeg vil have et professionelt perspektiv på dette.

To svar:
Colin Hart
2010-03-19 03:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Binær optagelse og afspilning er fantastisk på grund af den rumlige lokaliseringsreproduktion. Det er næsten ægte 3D. Venstre, højre, op, ned, frem, tilbage og afstand gengives alle ret godt. Den eneste fangst er, at du skal lytte til det i hovedtelefoner. Ørepropper fungerer faktisk bedre, da formen på det ydre øre (Pinnae) allerede er registreret i optagelsen, så hvis du bruger dåser, går du bare gennem det ydre øre igen. Denne kendsgerning til side vil en uændret binaural optagelse lyde funky gennem studiemonitorer. Dette skyldes, at det optagede binaurale signal allerede har "præget" lokalisering, og når du lytter til højttalere, vil dine ører lokalisere lyden igen. Du kan ikke forhindre højre øre i at høre den venstre højttaler og venstre øre i at høre den højre højttaler. Denne isolering er kun mulig ved brug af hovedtelefoner.

Du kan dog konvertere dobbelt til stereo til afspilning på et par højttalere ved hjælp af et højttaler-krydstale-annulleringssystem. Dette kan enten være softwarekonvertering eller en hardwarekonverter. Du kan trække det ud med de fleste binaurale optagelser ret godt, men det fungerer bedst med et Binaural Impulse Response (eller BIR). Der er en god artikel om det her. AES har også en artikel om det, men du skal købe det. Hvis du er interesseret, findes den her. Jeg har udført en masse arbejde med binaural, så hvis du vil vide mere om det, så lad mig det vide.

@Colin Hart Wow, jeg har lige lært en masse af dit svar ...
Glad for at høre det! Det er det, SSD handler om!
Andrew Spitz
2010-03-19 00:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For mig er der en stor forskel. Når du lytter med hovedtelefoner, lyder den rumlige gengivelse af binaurale optagelser utroligt nøjagtige (dog ikke helt så nøjagtige foran). Når du lytter tilbage på højttalere, er midten af ​​stereofeltet ret dødt. Det skildrer virkelig ikke et godt stereobillede. Det er en skam, fordi det ville være en fantastisk måde at optage påfaldende uden at ofre et godt stereobillede.

Dette er bare min oplevelse. Enhver med et andet synspunkt?

hvis det, du siger, er sandt, hvordan ville en simpel kardioidmikrofon stå midt i stereobilledet under optagelse af binaural? (eller måske en superkardioid?) Jeg vil prøve dette, når jeg finder et dummyhoved.
@Nikos Chatzigeorgiadis Nå, lad mig det vide, når du prøver det. Jeg ville være nysgerrig efter at høre, hvordan det lyder. Jeg antager, at en mid-side-opsætning ville være ens.
Undersøg "Decca Tree" dette er en række omnidirektionelle mikrofoner. Jeg er bange for, at indføring af en kardioid mikrofon i et simpelt binauralt setup ville nedbryde de binære muligheder blot for at 'udfylde' billedet lidt, når det gengives på højttalere. Det kan være værd også at undersøge "jecklin-skiven", som er en måde at bruge en absorberende overflade mellem de to rundstrålende mikrofoner til at simulere en hovedrelateret overføringsfunktion, som efter min forståelse forbedrer billeddannelsen, når den bruges sammen med højttalere.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...