Spørgsmål:
Er det muligt at hæve / sænke lydstyrken for forskellige stemmer?
Kate
2013-08-14 11:45:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er sandsynligvis et ekstremt let spørgsmål for dig, men jeg er meget ny på dette. Jeg fandt en videofil af min niece, der talte og skreg på min telefon, men jeg prøver at høre stemmen i baggrunden. Begge stemmer taler næsten på samme tid. Videofilen er ca. 40 sek. Lang. Jeg legede rundt med AVS Audio Editor, men kunne ikke finde ud af, hvordan jeg kunne sænke babyens stemme, hvis det overhovedet er muligt. Det er den høje frekvens, som jeg har brug for at sænke, den anden er en lav frekvens, og tænker at det kan gøres? Som jeg sagde, er jeg ny på dette, så jeg blev meget forvirret med terminologien på andre websteder og fora. Jeg håber, at I i det mindste kan hjælpe mig eller pege mig i den rigtige retning.

Tre svar:
AJ Henderson
2013-08-14 18:43:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Normalt blandes der med en enkelt stemme på hver kanal, fordi det er umuligt at adskille et lydsignal fra et andet, når de er kombineret. Lyd er additiv, og der er ikke en måde at identificere den ene fra den anden for at trække sig rent fra hinanden.

Når det er sagt, hvad du kan gøre er at forbedre dele af lyden, der gør en stemme mere klar end den Andet. Når vi snakker, varierer de frekvenser, vi bruger til at skelne ord, fra person til person. Hvis du bruger en EQ til at reducere hyppigheden af ​​barnets stemme og forstærke dem fra stemmen til den højttaler, du vil høre, kan du muligvis lettere finde ud af, hvad de siger.

Det er dog ikke en garanti, og hvis stemmerne er tætte, er der sandsynligvis ikke noget, du kan gøre andet end at have nogen til at lytte til det med veluddannede ører, der muligvis kan klare det .

Eugene S
2013-08-14 14:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Grundlæggende hvad du vil gøre er:

  1. Find frekvensområdet for hver person. Det største problem er her, da frekvenser måske overlapper hinanden. Du sagde, at en af ​​højttalerne høres gennem en telefon, måske vil det resultere i lettere adskillelige frekvensområder.
  2. Hæv lydstyrken for frekvensområdet for den person, du vil høre
  3. Sænk det andet interval tilsvarende.

Dette gøres let ved hjælp af parametrisk equalizer, der giver dig mulighed for at vælge ethvert sæt frekvenser blandt lydsignaler, men jeg tvivler på, at der findes sådan software gratis. Husk også, at stemmen trods alt stadig kan være for lav til at høre \ forstå, hvis der er for meget overlappende frekvenser.

Hovedproblemet er, at frekvenserne _overlap_. Parametriske equalizere er derimod ikke raketvidenskab og tilgængelige i mange open source-projekter (f.eks. Audacity, SoX).
Ikke kun vil frekvenserne overlappe hinanden, men de vigtigste overlapper hinanden. Sibilance og frikativer (bruges til at skelne mellem "s" og "f" fra "v" fra "th" osv.) Ligger stort set i samme frekvensområde uanset hvilken type stemme (f.eks. Barn, mand, kvinde, uanset hvad ). Desværre vil OP sandsynligvis ikke være i stand til at gøre, hvad de gerne vil gøre.
user910028
2015-05-11 22:26:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​at din situation er, at du har mere end 2 personer på en optagelse, og de taler i forskellige lydstyrker.

Jeg er stødt på tre måder at gøre dette på (maj 2015):

  1. Opret 2 lydspor (et til hver højttaler) og eksporter til MP3, som tilsyneladende niveauer lydstyrken (har ikke prøvet);

  2. Vælg bestemte uddrag og forstærk lyden til den stille højttaler (vejledning:

    )
  3. Brug komprimerings- og normaliseringsværktøjer i Audacity 2.06 (tutorial : http://www.jiscdigitalmedia.ac.uk/guide/audio-post-production-techniques-for-spoken-word#tips - rul ned til "Screencast af kompression og normalisering ved hjælp af Audacity"

Først ville jeg prøve (3.) og derefter supplere med (2.) om nødvendigt! Der kræves ingen plug-ins.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...