Spørgsmål:
Effektiv måde at reducere vejrtrækning i ADR og Voiceovers på!
Tobias Schmidt
2014-03-13 20:01:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg elsker virkelig min Voice-over / ADR-lyd nu. Jeg bruger en TLM 103 forstærket af en SPL Channel One mk2 Premium (som jeg bruger til 3-6 dB kompression, skånsom DeEssing, Highcut (50Hz) og Air-band boosting med 2-3 dB (14kHz)). Normalt bruger jeg en plug-in-kæde af Vocal Rider (2dB langsom tilstand), CLA-2A (Opto-kompressor), SSL-kanal (for at komprimere de transienter, Opto ikke kunne fange og fjerne nogle grimme mids omkring 800 Hz), Fabfilter -DS (DeEsser) og en meget kort rumklang, hvis blandingen har brug for en våd dialog.

Jeg er meget tilfreds med denne kæde, men jeg har et stort problem. Trækker vejret. Jeg læste den anden Q&A angående det samme spørgsmål, men det kunne ikke besvare mit problem, da de fortalte at bruge en støjport, som ikke fungerer til min opsætning. Derfor bruger jeg manuelle volumenkonvolutter (6-9 dB før komprimering ser ud til at fungere bedst) for at reducere vejrtrækningen, men det er tidskrævende for mange lavbudgetproduktioner.

Jeg prøvede Waves DeBreath kl. en af ​​mine venner, som bare ikke fungerede, som jeg også ville have det. Jeg prøvede også forskellige slags udvidere og støjporte, men de ser bare ikke ud til at fungere for mig, ellers er jeg ufaglærte til at programmere dem. I slutningen er jeg nødt til at automatisere parametrene for Gate / Expander, hvilket tager endnu længere tid end at automatisere lydstyrken.

Har du nogen anbefalinger? Eller er der kun den manuelle måde?

Hvis nogen er interesseret. Jeg målte min tid. Jeg har brug for omkring 6 gange spilletiden for at rydde op i en dialog. 3x for at slippe af med alle klik, "ähms og ehhrrs" og usundhedspust (autofades hjælper her). Derefter 1x for at ride en fader for at reducere gevinsten på nødvendige vejrtrækninger som de typiske vejrtrækninger efter eller før en sætning. Og 2x til finjustering og endelig lytning. Tror du, det er ok tidsskærm? Også i dag havde jeg en idé om at udfylde hullerne i mine nedskæringer (for at bevare tidskodens position). På et andet spor bruger jeg en rumtone, der er behandlet af den samme FX-shaun, som jeg sdechain komprimerer af Dialogen -> Det fylder gabs
Jeg fylder generelt ikke med rumtone, hvis det er en VO, men hvis du bruger pro-værktøjer, kan du indstille 2 spor til den samme stemme, og når master-sporet ikke har lyd, skifter det til "slave" -sporet. På den måde behøver du ikke placere tonen så præcist.
Ah det er en anden interessant funktion! Jeg giver manualen endnu en gang: D
Fire svar:
Rene
2014-03-13 20:14:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg plejer at gå manuelt. Når jeg redigerer VO, er det bare et spørgsmål om en hurtig åndedrætsskæring og derefter en separat passage af anden redaktionel og blanding.

For åndedrætsskæring vil jeg gøre bølgeformen og sporet meget stort så jeg bare kigger på de blødere ting i sporet (ikke bekymret for at se toppe, når jeg redigerer ånde) så lægger jeg min venstre hånd på højre side af tastaturet med min langfinger på Delete-tasten og min tommelfinger på venstre piletast. Jeg lægger min højre hånd på musen.

arbejdsprocessen er derefter:

  • fremhæv ånde med højre hånd
  • slet med venstre langfinger
  • midtmarkør med venstre tommelfinger
  • gentag

ved at centrere markøren med tommelfingeren efter et snit, har du den effekt, at du forøger tidslinjen. Hvis du har brug for at gå videre, kan du bare klikke med musen med din højre hånd og gå videre med din venstre uden nogen bevægelse på nogen af ​​dem.

Jeg finder dette som den mest effektive måde at skære ånde for mig på .

Bruger du fades da? Og hvor mange vejrtrækninger klipper du? Jeg prøver at lade et åndedrag mellem sætninger og fjerne åndedrag imellem en sætning. Min manuelle taktik fremhæver lige nu åndedrættet -> adskilt det -> lavere åndedrætsgevinst ved -6dB -> krydsfade ind og ud af ånde.
Jeg bruger autofade-indstillingen i protools og udfører manuel fading efter behov (hvilket er ret sjældent) Hvis redigeringen skal have vejrtrækning, bruger jeg en ekspander til at reducere dem. fungerer fint. Tricket i DIN rig vil sandsynligvis være at udvide, før du kører al den kompression og nivellering. at prøve at trække dem ned efter at have gennemgået denne kæde ville helt sikkert være vanskeligere, end hvis du reducerer dem, før de rammer det.
Jeg arbejdede med protools i 4 år nu, og jeg kunne ikke se autofade-funktionen! Tak, der hjælper med at få min hastighed op!
Wow jeg vidste aldrig det heller! Mange tak Rene, god skriv!
coaxmw
2014-03-13 22:45:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor længe arbejder du på indhold? Jeg klipper normalt bare de fleste vejrtrækninger ud under grov afspilning og finjusterer eventuelle redigeringer, mens klienter diskuterer andre ting. Jeg vil personligt hellere bruge min tid på at rydde op i læsningen ved kilden i stedet for at tilpasse porte / udvidere osv. For at gætte hvad der sker. Hvert talent er også anderledes, nogle har enorme vejrtrækninger, andre meget små. Hvis det lyder underligt at klippe dem, kan jeg bare kopiere nogle lydstyrkefald og indsætte dem over de andre vejrtrækninger og finjustere under næste afspilning. Det hele går ret hurtigt.

Det er ofte firmafilm på 3-5 minutter. Og for de fleste har jeg 2-3 timer til optagelse, redigering blandet med musik og ITU 1770 måling! Det er derfor, jeg ikke kan gå i denne manual ofte! Men for ting har jeg mere tid eller påstande, jeg går virkelig dybt i manuel behandling!
En anden mulighed ville være at køre din fader gennem et pas, så du kan skrive automatisering for at bringe vejrtrækningen ned, tager ikke længere tid end afspilningskortet og måske et par minutter for at røre nogle steder.
Ja fader-automatisering ville være en mulighed, men jeg arbejder digitalt lige nu, så jeg har brug for en god Midi-Fader. Kan du anbefale nogle? Det kunne virkelig være den hurtigste måde.
Jeg er ikke sikker på, hvilket program du bruger, men jeg tror, ​​du kan få noget ret billigt, som faderport eller beringer. Hvis jeg ikke er på en kontrolflade, vil jeg nogle gange bare skrive det med det flydende fader-vindue i ProTools, ingen anden hardware krævet. Hvis du bruger ProTools, har du sandsynligvis brug for at træde op til en Artist Mix, tror jeg.
Haha den faderport fik mig til at smile. Det er et sjovt udstyr: D Jeg kontrollerer det i en lokal butik: D.
georgi
2014-03-14 02:19:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

så du har komprimering af SPL, derefter komprimering af CLA-2A og komprimering af SSL-kanal .. hmmm .. hvorfor ikke deaktivere SPL-kompressor, og gnid derefter forsigtigt (-6 til -10 dB) med lookahead i din DAW, og først så har din komprimering fundet sted. selvfølgelig er volumenautomatisering det bedste, men når der trykkes på den for tid, kan en renere arbejdsgang få nogle af disse problemer ud af vejen.

Jeg skal teste det! Alligevel er jeg virkelig forelsket i spl-kompressoren! Den nemmeste velfungerende kompressor til dynamiske ting som dialog!
user7731
2014-03-14 22:27:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg redigerer dem enten manuelt ved hjælp af en metode, der minder meget om Renes, eller hvis vejrtrækninger ønskes i redigeringen, bruger jeg klipforstærkning til at trække dem ned efter smag. IMO der er ingen god erstatning for at tage den korte tid til at oprette din dialogredigering. På en 3 minutters firmavideo med VO, skal dette kunne gøres i den tid, du nævnte, for at få hele blandingen gjort. Du bliver hurtigere, jo mere dialogredigering du foretager. Der er tricks, vi også bruger med regiongrupper, når vi optager dialogen, der gør hele processen hurtigere. Dybest set, i et par hurtige afleveringer, skal du være i stand til at få den låst. På kort tid ved du godt, hvordan en åndedrætsbølgeform ser ud, og du kan rense et stemmespor hurtigere, end du kan afspille det.

Ja! Det ser ud til, at jeg er nødt til at gøre det på den hårde måde, eller hvis der ikke er noget budget, skal du lade vejrtrækningen ind eller bare fjerne de åbenlyse.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...