Spørgsmål:
Skal jeg bruge samplingsfrekvens på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz til hobbyprojekter?
Kim Burgaard
2010-12-09 15:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger en firewire-lydgrænseflade med en anstændig mikrofonforforstærker og evnen til at prøve op til 96KHz i 24-bit.

Jeg får hvorfor jeg vil bruge 24-bit til tilføjet dynamisk område, især når du bruger mange DSP-plugins. Men jeg er meget mindre sikker på samplingsfrekvensen.

Jeg forstår, hvorfor sampling ved 44,1 KHz betyder, at frekvenser, der nærmer sig 22,05 KHz, begynder at lide af samplingsgenstande på grund af Nyquist-sætningen. Jeg kan ikke sige forskel, for at være ærlig. Når mit signal forlader det digitale domæne, maskerer mit analoge udstyr sandsynligvis mange detaljer i denne region, og min hørelse er bestemt ikke følsom over for 20 KHz længere.

Af hensyn til at opnå en lidt bedre troskab af frekvenser nær 20KHz, jeg kan skifte til 48KHz. I min opsætning kan jeg afspille lyd, der er optaget og blandet i 48KHz "indbygget", men jeg ved, at eventuelle potentielle lyttere vil være mere tilbøjelige til at lytte ved 44,1KHz. Hvis jeg brænder til CD, skal den helt sikkert samples til 44,1KHz. Min filosofi er, at jeg hellere vil foretage samplingen end at stole på den vilkårlige sampler, som lytteren har. Jeg er tidligere blevet brændt temmelig dårligt af automatisk omprøvning i Windows.

Endelig er der 96KHz. Mere end dobbelt så mange prøver pr. Sekund end en almindelig CD. Jeg kan se, hvordan denne ekstra troskab kan være til gavn for effektbehandling, især hvis du laver meget avanceret behandling. Jeg kan også se, hvordan du kan have gavn af ekstreme tonehøjde eller tidsændringer, da der er mere materiale, du kan smide, men stadig har god troskab. Jeg brænder ikke 96KHz lyd-DVD'er - bruger nogen faktisk dette i dag?

Så sagen er, jeg kan ikke rigtig høre forskellen, når jeg optager i 96KHz, men det tager dobbelt så meget plads og får min DAW til at arbejde mindst dobbelt så meget, hvilket betyder, at jeg kan køre meget mindre samtidige DSP-plugins på samme tid.

Jeg tror ikke, jeg kan bebrejde mit udstyr meget, og jeg har ingen planer om at opgradere noget af det for øjeblikket. Jeg bruger Mackie HR824-studioskærme et akustisk anstændigt sted med Mackie ONYX Satellite-lydgrænsefladen.

Mangler jeg noget? Skydes mine ører? Er der andre egenskaber ved optagelse i 96KHz, der gør det umagen værd?

Der er også 88,2 kHz, hvilket er nemmere at nedprøve til 44,1. Relateret: http://audio.stackexchange.com/questions/212/are-there-any-mathematical-avorsings-for-higher-sampling-rates/
Ti svar:
Warrior Bob
2010-12-10 04:24:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en tendens til at foretrække noget højere end 44,1KHz, fordi det (som du sagde) er ret tæt på den minimale nyttige frekvens (ifølge Nyquist), og jeg prøver ikke at antage, at jeg vil bruge lyden i samme måde hele tiden.

Det bedste eksempel, jeg kan tænke på, er tidsstrækningsalgoritmer. Jeg er en stor fan af Ableton Lives vridning, og på et eller andet tidspunkt vil jeg investere i en DVS som Serato (eller lignende) og begynde at spille mine numre med latterligt høje og lave hastigheder, bare for at se hvad der sker. Når jeg gør det, skal den ekstra opløsning blive tydelig. Jeg kender ikke dette (har aldrig rigtig eksperimenteret nok med det), men jeg er ret sikker på, at det er tilfældet, og derfor favoriserer jeg den højere sats.

For mig handler det om at holde mine muligheder åbne.

Det er tilfældet, forudsat at din DAC faktisk optager de høje frekvenser.
Pelle ten Cate
2010-12-09 18:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forstår, hvorfor sampling ved 44,1 KHz betyder, at frekvenser, der nærmer sig 22,05 KHz, begynder at lide af samplingsgenstande på grund af Nyquist-sætningen. Jeg kan ikke sige forskel, for at være ærlig. Når mit signal forlader det digitale domæne, maskerer mit analoge udstyr sandsynligvis mange detaljer i denne region, og min hørelse er bestemt ikke følsom over for 20KHz længere.

Du kan ikke fortælle dette, når foretager en AB-sammenligning mellem et 96KHz-spor og et 44,1KHz-spor, men du kan se forskellen i slutningen af ​​en 16-timers session på 1 dag mellem "Hvorfor lyder id så godt i starten?" og "Dreng er jeg træt, lad os fortsætte i morgen."

Jeg får altid et øjeblik af den første sag, når jeg optager med en lav samplingsfrekvens. Jeg kan ikke fortælle nøjagtigt, hvordan dette fungerer psykologisk, men de beskidte filtreringsmaterialer med lave prøvefrekvenser har helt sikkert at gøre med det. Det udmasser den del af din hjerne, der skal behandle den, og fortæller dig, at der ikke er nogen forskel, tror jeg. Jeg blev aldrig generelt skuffet over kvalitet, mens jeg arbejdede på 96KHz i løbet af dagen.

Selvom jeg ikke kan høre en forskel mellem prøvehastigheder på min opsætning, støtter jeg dette svar, fordi jeg følger reglen om, at jeg skal bruge den højeste opløsning, der er tilgængelig for mig "bare i tilfælde" - det er bedre at skulle håndtere for meget data end for lidt data. Den eneste gang, jeg vil anbefale at skalere prøvehastigheden tilbage, er, hvis du har lidt diskplads, eller din hardware ikke kan klare det, da du tilføjer flere spor til et projekt.
@Pelle har du prøvet blindtest din fund? Jeg har udført de fleste af mine projekter i 96KHz bare for det skyld, men jeg bliver stadig træt efter 16 timer bag mixeren. Jeg tror måske, selvom du ikke føler dig træt, er det nok en god idé at tage en pause efter 16 timer alligevel :-)
Jeg skal også tilføje, at opgradering af mine højttalere gjorde en meget større indflydelse på bekæmpelsen af ​​lytteudmattelse. Jeg startede med et par almindelige stereohøjttalere, men opgradering til mit første par studiehøjttalere føltes som at trække et tæppe væk mellem lyden i DAW og mine ører. Jeg følte stadig lyttertræthed efter længere sessioner, men min sidste opgradering ser ud til at have fjernet det.
Jeg er ikke sikker på, om jeg helt påpegede, hvad jeg mente. Hvad jeg mener er egentlig ikke at føle mig træt generelt (det sker altid på en 12 timers lyddag), men at føle, at du virkelig har spørgsmålet "Hvorfor lyder denne nøjagtige samme blanding så forbandet i morgenen?"
Jeg tror jeg ser (um, hør) hvad du mener, bortset fra at jeg ikke selv har oplevet det ... så lad dette være undtagelsen, hvor jeg er uenig med dig og sætter min stemme, hvor mine ører er :-)
"Du kan ikke fortælle dette, når du foretager en A-B-sammenligning mellem et 96KHz spor og et 44,1KHz spor". Så skulle du ikke være i stand til * nogensinde * at høre en forskel. For at bevise, at du rent faktisk hører en forskel over mange timer, skal du lave en mange timers A-B-test. :)
Efter nogle blinde test, vi gjorde under min uddannelse (for et par år tilbage), har jeg god grund til at stå bag min pointe, mens jeg aldrig fandt et øjeblik, hvor jeg faktisk hørte en forskel i en A-B-sammenligning, heller ikke nogen af ​​emnerne. Alligevel er disse oplevelser, og de er måske ikke nok til at give et objektivt svar på dette spørgsmål. Mit punkt ville snarere være: "Hej, se, jeg er nogen, der har den fornemmelse, at det gør en forskel. Prøv min historie for at finde ud af det selv." I professionel lyd (som jeg sagde andetsteds) tror aldrig noget er vejen at gå, fordi en anden siger det.
d-_-b
2011-02-19 16:18:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

24bit selvfølgelig. 88,2 kHz til cd'er og 96 kHz til video. De deler perfekt med 2.

+1 for dette svar. At flytte mellem perfekt opdelbare samplingsfrekvenser indfører ikke nogen aliasing. Flytning fra 48kHz til 44,1kHz skaber masser af aliasing-artefakter, der skal kompenseres for med resampling-algoritmen. Bare undgå det.
@lukecyca:, selvom det bestemt er det bedste valg at gå med et heltal, er vilkårlig resampling (med de rigtige sinc-algoritmer) langt mindre et problem, end din kommentar antyder. Mest aliasing kommer fra ADC og fra FX-plugins, så 48 kHz kan stadig være en god idé til effekttunge CD-produktioner, når 88.2 af en eller anden grund ikke er en mulighed.
@leftaroundabout, forskellen mellem 48kHz og 44,1kHz er så lille, det er ikke værd at introducere artefakter, hvor minimal de end måtte være.
@toor: nøjagtigt, det er ikke værd at have ADC og FX introducere flere artefakter end nødvendigt. Derfor er det snarere en god ide at bruge 48 kHz, når der er chancen for, at de kan gøre det, for selv den lille forskel er sandsynligvis mere end de artefakter, der er introduceret gennem resampling.
@leftaroundabout, Jeg tror, ​​du misforstod mig. Jeg mente nøjagtigt det modsatte. Du kan selv lave en test ved lavere frekvenser, hvor dine ører kan mærke forskellen på 3,9 kHz.
jlebre
2011-01-24 14:41:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

uafhængigt af hørelsen eller ej, er der nyquist-frekvensen, men jeg tror ikke, at det burde være for meget af en faktor at bekymre sig om. Hvis du hører forskellen, så gør noget ved det, hvis du ikke bare lader det være - det bliver mindre drænet på din harddisk, RAM og processor, for ikke at nævne at skulle genanvende algoritmer, når du hopper osv. Og hvorfor? fordi de fleste ADC præsenterer dig for noget, der kaldes oversampling. 4x og 8x oversampling er ikke ualmindeligt, selv for en cd-optager på forbrugerniveau.

På den anden side er der filteret. For de af jer, der er lidt mere teknologiske kyndige, skal du prøve at finde ud af, hvor mange polede lavpasfilter, du bliver nødt til at skære enhver lyd ud over 22,05 kHz, hvilket efterlader noget op til 20 kHz uberørt (husk, at afskæringspunktet allerede har en 3dB reduktion. Hvis du fandt ud af det, indså du, at det er praktisk talt umuligt at opbygge noget lignende, og den forvrængning, der ville følge af en sådan stejl kurve, ville være virkelig ubehagelig!

Ja, sandt, på trods af alt dette der kan stadig være en faktor for, hvordan konvertere håndterer ting. Og jeg kan godt lide at tro, at jeg hører en forskel i de fleste konvertere for at retfærdiggøre en bump til 48 kHz.

Jeg udførte noget vedligeholdelsesarbejde på en NEVE DFC med nogle chaps fra AMS-NEVE. Det viser sig, at konsollen ikke kan lide at bytte prøvehastigheder meget. Derefter forsøgte vi at designe en mere vellykket arbejdsgang til den konsol, og det var det, jeg hørte komme fra dem. Vi talte om de lignende DFC'er installeret i Pinewood Studios, og hvor min kollega arbejder, Lypsinc. Th ey har deres opsat til 48 kHz, og den eneste grund til, at de retfærdiggør at gå opad (96 kHz), ville være til animation på grund af ekstreme redigeringskrav, der kan opstå på grund af jobbet.

Jeg er enig. Jeg kæmper bestemt for at foretage en ordentlig elastisk lydbaseret redigering med 44.1, og selv Serato giver mig ikke, hvad jeg vil.

På et budgetstudie? Jeg ville ikke tænke på mere end 44,1 kHz. Medmindre du laver tung TCE-redigering, vil du have kunder, der kommer ind. De bør ikke gå ud af dit studie tomt. Jeg bruger altid skærmstien på min konsol til at give kunstneren en downmix selv i den allerførste session. Du kan se smerten - vi er nødt til at spare en halv time eller bare for at downmixe fra 48 kHz bare fordi jeg er "posh": PAlso, det afhænger af hvor meget du vil bruge på hukommelsen.

Cheerios!

ddeimeke
2010-12-09 18:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg genererer lyd i den bedst mulige kvalitet, det betyder for mit udstyr 24bit / 96 kHz, og jeg laver "kun" en podcast.

Årsagen til dette er at have alle muligheder åbne for behandling efter indspilning. Hvis dette er for meget data til dig at behandle, kan det første trin være at kopiere de originale data til en fil med mindre kvalitet.

Se side 15 i denne præsentation ( pdf). Selvom det er på tysk, vil du forstå pointen.

Denne præsentation handler om pixelerede visuelle data - lyddata er ikke analog. Vi hører ikke pixelerede lyddata, vi hører kontinuerlige funktioner, ikke diskrete funktioner. Uanset om du optager ved 44,1, 48 med 96 kHz, er output stadig en kontinuerlig funktion.
Beskeden bag billedet er, at du får bedre resultater med højere "opløsninger", når du behandler dataene bagefter.
Ian C .: En samplet funktion er ikke kontinuerlig. Den tilnærmer en kontinuerlig funktion, hvis samplingsfrekvensen er høj nok.
davetron5000
2010-12-09 23:27:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du ikke kan se forskellen, ville jeg ikke svede det. Du kan muligvis en dag se forskellen, men hvis du ikke kan det nu, og dine kunder ikke kan, tror jeg, det er en for tidlig optimering af din opsætning.

Der kan være en teknisk grund til at gøre det, såsom udveksling med andre systemer / mennesker.

Selvom du ikke kan høre det, betyder det ikke, at en anden ikke kan. Dette er grunden til, at gode masteringsteknikere bruger værktøjer sammen med ørerne. Selvom de fleste mennesker har det godt med at blive amatører.
Robert Harvey
2011-01-11 09:47:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du får langt mere kilometertal ved at gå til 24 bit, end du gør ved at øge samplingsfrekvensen, især ved multitracking.

Den eneste grund til at jeg ville gå over 44,1 kHz er, hvis jeg var særlig interesseret i bevarelse af fasekarakteristika for meget højfrekvente lyde (f.eks. bækkener), da anti-aliasing-filtre ikke behøver at være så stejle ved disse samplingsfrekvenser.

Pedro Sobota
2011-02-26 05:49:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har også stillet dette spørgsmål til mig selv et par gange tidligere. Hvis jeg kan være lidt objektiv efter at have fået mere erfaring:

Forskellen mellem 44,1 eller 48,2 og 99,6 vil aldrig nogensinde udgøre 0,2% af forskellen mellem en inspireret eller ikke-inspireret forestilling, der er fanget , eller om det spilles i et godt eller et dårligt instrument.

Bithastighed er ja vigtigere, hold den på 24, men for at samplingsfrekvensen skal være en differentiator, skal du være på en meget, meget højt niveau med de andre ting som det, du faktisk optager.

Ved "bithastighed" mener jeg, du faktisk mener "bitdybde". Bithastighed refererer normalt til den samlede datamængde pr. Sekund (bitdybden ganget med samplingsfrekvensen ganget med eventuel kompressionsfaktor)
Kyle Christensen
2015-01-27 02:09:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi foretog en blind sammenligning mellem 48 khz og 96 khz i vores optagestudie. Interessant nok foretrak alle, der tog testen, 48 kHz! Det kan have noget at gøre med, hvad det menneskelige øre er blevet brugt til at høre: 44.1 og 48. Jeg har evnen til at optage i 96, men det gør jeg aldrig. Jeg foretrækker faktisk 44.1. 96 kræver så meget computerkraft og producerer monsterfiler, og i slutningen af ​​dagen bemærker ingen virkelig forskellen. Det er mine to cent.

Kyle Sevenoaks
2010-12-09 18:56:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg holder bare med 44,1 kHz. nogle gange har jeg overført projekter til et andet sted, og lydudstyret kan ikke håndtere noget omkring 44,1 kHz. Der er desuden ikke meget forskel på lyden.

Den eneste fordel, jeg kan tænke mig ved at bruge> 44.1, er flere data at behandle efter blanding / hoppende / optagelse ..Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...