Spørgsmål:
Blanding af baggrunde / atmosfære til 5.1
Roger Middenway
2010-08-17 10:01:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er nysgerrig efter, hvordan I alle lægger op / blander baggrunde til 5.1. Oprindeligt ville jeg lægge sporene diskret og bare sende dem til det passende output (dvs. L, R, Ls, Rs), men siden da har jeg set miksere med stereospor bruge surround-pannerne til at aflede dem til centrum eller skub dem bagud, eller lad dem bare være hårde V / H.

Meget snart vil jeg blande min første funktion (ultra lavt budget), og jeg skal være økonomisk med spor. Jeg tester panorering af stereobaggrundsspor, hvor jeg vil have dem i 5.0-feltet, men er der noget, jeg bør være opmærksom på? Eventuelle problemer ved udskrivning af en LtRt?

Fantastisk spørgsmål.
To svar:
Jay Jennings
2010-08-17 10:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fantastisk spørgsmål. Jeg bruger 5.1-pannerne i Pro Tools til hvert projekt, hvad enten jeg designer baggrunde eller FX. Det er virkelig den eneste vej at gå for maksimal fleksibilitet og effektivitet.

For at adressere dit spørgsmål specifikt er en god tilgang at designe sporet, som om du ikke kun samler baggrundene, men også forkaster dem, tager ansvar for alt fra nivellering til panorering, EQ (for det meste korrigerende) og endda rumklang (virtuelt eller gengivet). Når du er færdig, har du en finpudset baggrund af baggrunde, der er klar til at blive indarbejdet i den endelige blanding.

Denne teknik bliver virkelig kraftig, når du tager kontrol over dine lag og panorerer dem omhyggeligt. Eksempel: En skovscene om natten kan have:

  • 3 stereospor af luft; 1 par LR, 1 par LsRs, 1 par et eller andet sted i mellemmålet
  • 2 stereospor af vind; 1 par LR, 1 par LsR
  • 3 stereospor af insekter; 1 par L + L'er, 1 par R + R'er, 1 par C + Bageste C
  • 5 monospor af plettede BG'er (ugler, natfugle, cicada osv.); diskret planlagt, uanset hvor du vil have dem

Når du er grupperet sammen i "madgrupper" og buset ud til de relevante hjælpemidler, har du netop oprettet din første virtuelle fornyelse. Denne metode er forresten hurtigt ved at blive normen inden for funktion efter lyd her i LA og har været en succes i mange år nu.

Med hensyn til problemer med LtRt fold ned, ville jeg bare være opmærksom på eventuelle potentielle faseproblemer i de optagelser, du bruger. Bortset fra det, skal du være god at gå.

Hvad med musik?
@MixingManiac, hvordan mener du?
11miles
2013-06-06 06:00:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hej Jay,

rigtig god info! bruger du det samme spor, kun forskellige dele af det samme spor eller tre forskellige luftspor til at fylde LR LsR'er og 1 par i midten?

bruger du nogen eq? LsRs blødere / mindre bas tung end LR?

hvordan fodrer du Center-kanalen?

med LR-kanalen eller en dedikeret Center en?

Hvad med fasning ?

bedstDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...