Spørgsmål:
Hvordan reduceres blødning på vokal- og instrumentmikrofoner i en liveoptagelse?
neilfein
2013-02-10 23:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har blandet multitrack Logic-projektfilerne til en live forestilling. Samlet lydkvalitet er god, men der er meget blødning på sporene. Blødning forventes i en sådan situation, men det er værre end normalt på grund af rummets akustik. (Jeg tror, ​​det mest skyldes mange højakustiske refleksioner fra en mur af vinduer bag bandet. Andre liveoptagelser af det samme band med stort set samme opsætning har ikke disse problemer.)

Et par af sangene er gode, men vokalen har brug for arbejde. Den pågældende kunstner spillede mandolin og sang, begge fanget af separate mikrofoner på scenen. (Han glemte sin forforstærker den dag, så han kunne ikke tilslutte brættet.) Det er selvfølgelig også nødvendigt med det omvendte.

Jeg vil gerne flyve ind i nogle vokalspor fra en anden liveoptræden til de første par sange, hvor sangeren lige varmet op, men bandet spillede godt, men jeg bliver nødt til at gøre det bedre job med at isolere disse spor mere, så jeg har mere frihed til at redigere. Hvordan kan jeg reducere stemmeblødning på en instrumentmikrofon og omvendt?

Optagelsen har yderligere problemer, såsom meget blødning i trommemikrofoner (en overhead kondensor og en dynamisk mikrofon til cajon), men trommer lukkes lettere for at håndtere dette. Hvilke strategier skal jeg bruge til at tackle dette?

To svar:
smokris
2013-02-16 00:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Faseinversion kan hjælpe.

Tag et rent (ingen efterbehandling) mono-vokalspor og et rent mono-instrumentspor. Inverter fase af en af ​​dem, og start afspilning. Lyt nøje, mens du justerer de relative afspilningspositioner på sporene (modregning af et par prøver ad gangen) for at bringe dem tættere på fasejustering. Du bemærker muligvis en lille forbedring i isolation. Så bounce par sporene til et enkelt spor, og brug det afviste spor i dit endelige mix.

Selvfølgelig, da lydbølgerne i din optagelse er spredt af akustiske refleksioner, er der muligvis ikke noget tilbage mærkbar fasekohærens, så det hjælper måske ikke væsentligt, men det kan være nok til at give dig nogle flere muligheder i efterblanding. (Jeg har alligevel med succes brugt denne teknik til at forbedre isolationen på et par mudrede liveoptagelser.)

Dette er nøjagtigt den slags teknik, jeg håbede at få frem med dette spørgsmål. Tak, og jeg prøver den her.
AJ Henderson
2013-02-11 20:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reducer scenestøj er mit bedste råd. Hvis du bruger skærme, skal du skifte til in-ear. Ofte kommer meget af blødningen faktisk fra skærme i modsætning til instrumenter eller stemmer selv. Brug af mikrofoner med en mere retningsbestemt afhentning kan også hjælpe med at isolere den lyd, de opfanger, hvis det er en fast kilde. Endelig, hvis de pågældende kilder udfylder forskellige frekvensområder, kan det være muligt at bruge EQ til at reducere noget af krydset.

Dette er et godt generelt råd, men optagelsen findes allerede, og dette er ikke en mulighed længere.
@NeilFein - ah, undskyld, jeg savnede, at det specifikt forsøgte at rydde op i en eksisterende optagelse, men jeg tror, ​​at input om EQ stadig er gyldig. Virkelig, det er alt hvad du kan gøre. Du sidder fast med crap in / crap out. Du kan dæmpe eller reducere lydstyrken på en kanal, hvis der ikke er noget meningsfuldt der, og hvis frekvensbåndene er forskellige, kan du prøve at justere EQ for at minimere problemer, men hvad der er på kanalen er på kanalen. Der er ingen måde at adskille signaler på den samme kanal, når de er blandet, hvis de er i det samme frekvensbånd.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...