Spørgsmål:
Kortlægning af Mod og Pitch bøjningsknapper til en knap i Ableton?
einsteinx2
2011-09-22 06:06:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er midt imellem MIDI-tastaturer i fuld størrelse i øjeblikket og hentede en Akai MPK Mini, der skal bruges indtil videre og som rejsecontroller. Jeg elsker det, men det mangler de mod- og tonehjul, som de fleste tastaturer har.

Er der nogen der har nogen idé om, hvordan man kortlægger disse funktioner i Ableton Live til to af Mini-knapperne? (Skal gælde for drejeknapper på en hvilken som helst MIDI-controller.) Jeg fortsætter med at læse online, at det er muligt og nemt at gøre, men jeg kan ikke finde ud af det. Når jeg går i kortlægningstilstand, ser det ikke ud til, at jeg kan vælge konvolutterne for mod eller tonehøjde til at kortlægge dem. Ligesom bogstaveligt talt bare de to kontroller, som de normalt er på et tastatur, men alene?

To svar:
Brad
2011-09-22 20:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du tænker på kortlægningen bagud. Du vil ikke kortlægge kontrolelementerne til andre kontroller på dit tastatur ... bare kortknapene til den samme ting, som tonehøjde og modulering ville være blevet kortlagt til inden for Ableton.

Klik på MIDI, og klik derefter på hvad du vil kontrollere, og drej derefter på knappen. Det er alt der er ved det.

Hvad en selvstændig enhed til modulering og tonehøjde bøjede, brugte jeg et joystick til dette. Jeg tilsluttede joystickudgangen til udtrykspedalindgange på mit tastatur. Du kan også bruge et pc-joystick direkte med drivere, der kortlægger dem til MIDI.

Det problem, jeg har, er, at jeg ikke ser ud til at vælge tonehøjde eller modkonvolutter for at tildele dem til en knap. Når jeg er i midi-korttilstand, kan de ikke klikkes som andre kontroller. Ved du, hvordan du gør det?
Hvis du taler om konvolutterne i editoren, tror jeg ikke, de kan ændres med en kontrol. Du vil gerne ændre den faktiske kontrol, de kortlægger til. Du prøver at skifte en controller med en controller, når du virkelig vil ændre det, du faktisk vil kontrollere. Hvis det ikke er tilfældet, skal du tage et skærmbillede af det, du prøver at kontrollere.
Du har ret, jeg prøvede at kontrollere kuperingen med tonehøjde / mod, fordi jeg ikke kunne finde dem andre steder. Kan du pege mig i den rigtige retning for at kortlægge hovedhøjde bøjning / mod kontrol?
Du skal blot klikke på den parameter på synthen, som du vil kontrollere. Standardkortlægning fungerer ikke her for dig, medmindre du går og redigerer skabelonfilen til dit tastatur.
Jeg kan se, hvad du siger, men ingen af ​​synthene i Ableton eller de VST'er, jeg bruger, har en tonehøjde- eller modparameter til at tildele kontrol til. Som jeg forstår det, forventer de bare en bestemt midi-besked fra tastaturet, som naturligvis ikke giver mit tastatur (som så påvirker de tilknyttede konvolutter, som jeg prøvede at kontrollere før). Jeg gætter på, hvad jeg skal gøre, er at finde ud af, hvilken midi-besked der sendes, når pitchbøjning / mod-hjul betjenes, og prøv at bruge APK Mini-konfigurationsværktøjet for at få det til at sende disse beskeder fra 2 af drejeknapperne eller noget ...
Modulation er 'CC 1'. Pitch bender har sin egen besked med en 14-bit værdi.
Ableton har en pitchkonvolutparameter (for eksempel: http://dubstepforum.com/viewtopic.php?f=8&t=178996).
@Brad, det ser ud til, at den øverste venstre knap på MPK Mini er kortlagt til CC 1 som standard. Jeg bliver nødt til at eksperimentere
@horatio,, det er konvolutparameteren, jeg forsøgte at kortlægge, før jeg sendte dette ud, der ikke fungerede, det ser ikke ud til at kunne kortlægges (som nævnt i dit link)
p.s. @brad: I lighed med dig hackede jeg et joystick for at oprette et fodkontaktpanel med 12 knapper til min guitar ved hjælp af joy2MIDI
Jeg tror, ​​hvad folk leder efter, er, hvordan man afbryder tonehøjdehjulet fra pitchhylsteret og resten af ​​pitchhjulets fastgjorte kontroller og forbinder pitchhjulet med en hvilken som helst knap (den automatiske midi-kortlægning ser ikke ud til at tage pitchhjulet som en mulig alternativ kontrol). "Hvordan kan man gå til denne frakobling og tilknytning af pitchhjulet, så de ikke behøver at gå ud og købe en fancy midi-controller, hvis de allerede har et gammelt radiohytte p.o.s. lyer rundt, som de kunne bruge gratis?" synes at være det virkelige spørgsmål. Fortæl venligst svaret, hvis det er derude.
Jeg ved, at dette nu er et rigtig gammelt spørgsmål, men hvad jeg endte med at gøre, da jeg bruger Omnisphere, da min hovedsynde var at kortlægge to af de almindelige CC-drejeknapper til at kontrollere tonehøjde og mod direkte i Omnisphere i stedet for Ableton. Sutter dog stadig, for for ægte udtryk suger de små knapper på min APK Mini til disse formål, så jeg har alligevel brug for at få en anden controller med ordentlige mod- og pitchhjul.
Warrior Bob
2011-10-15 02:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ableton Live giver dig ikke mulighed for at kortlægge indgående MIDI-signaler til pitchbend-information i MIDI-spor. Det ville være nyttigt, men det understøttes ikke.

Din controller's knapper sender sandsynligvis MIDI Continuous Controller (CC) data. Som Brad påpegede i kommentarerne, er modulering CC 1, men pitchbend er dens egen type besked. Den enkleste løsning, hvis din controller er programmerbar, er at programmere en knap til CC 1 og en til pitchbend, men ikke alle controllere er, og af dem der ikke alle understøtter pitchbend.

Den anden , mere generel løsning er at bruge noget tredjeparts MIDI-kortlægningssoftware, såsom MIDI-OX eller Bome's MIDI-oversætter. Rute MIDI fra din controller til softwaren, omdann to CC'er fra dine drejeknapper til pitchbend og modulering (CC 1), og rute derefter softwarens output til Live.

Ingen af ​​disse løsninger er specifikke for Live of selvfølgelig - den samme idé gælder muligvis for de fleste DAW-software. Men hvis du tilfældigvis har Max4Live, kan du sandsynligvis skrive en patch i Ableton, der ville udføre den nødvendige transformation.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...