Spørgsmål:
Audio tracker til Linux med understøttelse af VST / VSTi
check123
2011-04-21 16:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I de sidste par år har jeg brugt Windows, hvor jeg arbejdede på et ganske godt stykke tracker - MadTracker (som desværre ikke er tilgængelig til Linux). For nylig var jeg nødt til at migrere til Linux, og jeg har ingen intentioner om at vedligeholde to operativsystemer.

Jeg har set denne tråd (var ikke meget hjælp fuld i mit tilfælde): Linux digital optagelse - Audacity eller Ardor?

Jeg tjekkede også nogle generelle lister over internettet og kunne ikke finde en med VST- og VSTi-understøttelse. Det er vigtigt.

Hvilke trackere er tilgængelige som valgmuligheder for mig?

Fire svar:
Friend Of George
2011-04-21 18:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reaper -webstedet siger, at det fungerer i WINE. Jeg har haft held og lykke med at køre Windows-apps i WINE tidligere, men jeg har ikke prøvet Reaper på det.

Det er en fantastisk billig DAW med VST-understøttelse. Demoen er fuldt funktionel, og de har nogle instruktioner i deres fora om, hvordan de installeres i WINE.

Warrior Bob
2011-04-22 00:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​ Renoise passer muligvis til regningen, som er en tracker-stil sequencer, der understøtter VST. VST-plugins kører dog ikke indbygget på Linux (de er kompileret til OSX eller Windows), så medmindre der er en slags wrapper-software, kan du ikke bruge dem i Linux. Renoise understøtter dog LADSPA og DSSI plugins, som jeg tror kører på Linux.

Yup, men du kan lige så godt støtte FOSS ved at bruge det.
@sims Jeg er ikke sikker på, hvad du mener? Renoise er ikke FOSS - det er proprietært og har en monetær omkostning.
Det er hvad jeg siger - deraf "men". Der er freeloaders, dem, der bruger FOSS og pirateware, fordi det er gratis, og der er der, der opretter FOSS - selvom det bare er ved at forstå FOSS og bruge det. Jeg foreslog at bruge et FOSS-program på et FOSS OS.
@Sims Ah okay, det giver mere mening - tak for afklaringen. Jeg har en tendens til at være uenig, men dette er ikke rigtig forummet for det; Jeg forstår dit punkt nu.
d-_-b
2011-05-02 10:13:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra en hurtig søgning over på KVR kunne jeg anbefale følgende:

Ud af de tre har jeg kun brugt Ardor og spillet med Muse. Jost ser godt ud, men i betragtning af at det er en JACK-applikation.

Ingen af ​​disse er faktisk trackere. MusE er et meget undervurderet og fremragende program, men det sporter den traditionelle arbejdsgang med klaverruller og er rettet mod orkestratorer.
bluszcz
2011-05-04 17:43:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vil bruge native VSTi under Linux, har du kun to muligheder:

http://renoise.com - fremragende tracker, med stort fællesskab, hurtig, stabil som skør, fuldt udstyret, rig på interne plugins.

http://www.energy-xt.com/ - ikke tracker, men tilbyder typisk vandret tidslinje. Ret hurtig og stabil, men uden understøttelse af flere kerner og uden 64-bit version. Også samfundet er fattigt, og forfatteren Jorgen er ikke så hurtig med opdateringer.

Begge er ikke FLOSS, men prisen er meget overkommelig.

Ja, der er også iver - men gør forvent ikke for meget af det, da det ikke understøtter klaverrulning;)

Version 3 af ardor understøtter klaverull - men er stadig alfa, og VST er ikke aktiveret som standard.

Begge energyXT og Renoise er produktionsklare og giver dig mulighed for at fokusere på at komponere i stedet for geekness (som ardourd eller andre) ...

Har du prøvet Jost? Jeg er interesseret i at se, hvordan det er VST-understøttelse. Jeg har brugt energy-XT ret meget på Windows. Hvordan kører det på Linux? Det er ret forbløffende, at det nu har lydstøtte. Jeg tror, ​​at en af ​​de mest kraftfulde funktioner for mig var, at det også er et VST-plugin.
energyXT kan ikke køres som VST under linux, som suger, men kan håndtere VSTi-plugins (native). Jeg prøvede jost, men var langt fra anvendelighed. Imidlertid skiftede jeg til Windows for nylig på grund af dårlig tilgængelighed af plugins til Linux
Ja, det er min optagelse. Kommercielle udviklere skriver til Win eller Mac. Det bedste, Linux har, er JACK. Jeg bruger en JACK-opsætning med xwax og sooperlooper til DJing. Fungerer bedre end de kommercielle tilbud.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...